Головна » 2020 » Березень » 16 » ЕКСКУРСІЯ В ПЕРУКАРНЮ «НАТАЛІ»
12:46
ЕКСКУРСІЯ В ПЕРУКАРНЮ «НАТАЛІ»

Школярі Бережанської школи-гімназії ім. Б. Лепкого відвідали одну з найкращих перукарень міста - перукарню «Наталі». Екскурсію організували фахівці Бережанської філії Тернопільського обласного центру зайнятості, щоб ознайомити школярів з найвідомішими професіями сфери обслуговування - „перукар”, «манікюрниця», «візажист», «адміністратор». Господиня перукарні, Наталія Баліцька, переможниця численних конкурсів з перукарської майстерності, розповіла учням про особливості та специфіку згаданих професій. «Професія перукаря схожа на роботу художника. Завдання перукаря - підкреслити вашу природну красу і зробити вас ще кращими. А ще майстер зачіски виконує роль лікаря, який піклується про стан вашого волосся. Зазвичай професіонал має свій стиль і почерк. Одна з ознак професіоналізму - майстер вправно орудує ножицями і одночасно розповідає, наприклад, про те, як слід доглядати за волоссям, - розповідала перукар Наталія Баліцька Школярі з цікавістю слухали про значні моменти з історії перукарства, професійні вимоги, санітарно-гігієнічні умови праці, навчання та протипоказання до навчання та виконання професійних обов’язків.
Також учні спілкувались із стилістом, косметологом, манікюрницею та адміністратором. Діти з цікавістю спостерігали, як, згідно сучасних вимог та технологій, спеціалісти роблять стрижку, укладку, манікюр.
Далі працівники перукарні ділились з дітьми секретами професійної майстерності. Відповідали на запитання та давали поради усім бажаючим особисто.
Наприкінці екскурсії дитячі обличчя світилися захопленням. Головна майстриня перукарні Наталія Баліцька зуміла дітей переконати, що перукарство – це чарівна казка, де все змінюється на краще, а перукарі – чарівники, що своїми умілими руками її оживляють. Школярі зрозуміли, що бути перукарем доволі складно і відповідально. Тому потрібно дослухатись свого серця та обирати професію зважаючи на свої професійні нахили та природні задатки.

 

Переглядів: 230 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar