Головна » 2022 » Січень » 27 » МОН РЕКОМЕНДУЄ ЗАПРОВАДИТИ ДЛЯ УЧНІВ 5-11 КЛАСІВ ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У ЗВ’ЯЗКУ ЗІ СТРІМКО ЗРОСТАЮЧИМ ПОКАЗНИКОМ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19
21:07
МОН РЕКОМЕНДУЄ ЗАПРОВАДИТИ ДЛЯ УЧНІВ 5-11 КЛАСІВ ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У ЗВ’ЯЗКУ ЗІ СТРІМКО ЗРОСТАЮЧИМ ПОКАЗНИКОМ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19
 
 
 

Колеги, вітаємо!

Сьогодні у нашому листі читайте про рекомендацію запровадити онлайн-навчання для 5-11 класів, відео кампанії «Через освіту – до нового життя», «Довідник безбар’єрності» та майбутнє STEM-освіти. 

Тож до новин!

 

МОН РЕКОМЕНДУЄ ЗАПРОВАДИТИ
ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ ДЛЯ УЧНІВ 5-11 КЛАСІВ 

Міністерство освіти і науки надіслало засновникам і керівникам закладів освіти рекомендаційні листи щодо організації освітнього процесу.

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в конкретних регіонах, врахувавши консультації з Міністерством охорони здоров’я, МОН зокрема рекомендує організувати освітній процес у закладах загальної середньої освіти для учнів 5-11 класів із використанням технологій дистанційного навчання щонайменше протягом двох тижнів.

Незалежно від епідемічної ситуації, відвідування закладів освіти здобувачами дошкільної освіти, учнями спеціальних закладів освіти та 1-4 класів ЗЗСО дозволяється.

Докладніше – за посиланням

 

«ЧЕРЕЗ ОСВІТУ – ДО НОВОГО ЖИТТЯ»:
ВІДЕО ПРО ВИПУСКНИКІВ ШКІЛ З ТОТ, ЯКІ ОБРАЛИ НАВЧАННЯ В УКРАЇНІ

Триває інформаційна комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на підтримку випускників ЗЗСО з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. Молодь, якій вдалося вступити до університетів України, ділиться досвідом і розповідає про державну підтримку здобувачів освіти з ТОТ, квоти та спрощену систему подачі документів.

Вже можна подивитись історії:

  • Артема з Ялти, який вчиться на програміста у Київському політехнічному інституті ім. І. Сікорського та із задоволенням живе в столиці
  • Аніти з Первомайська, яка доклала чимало зусиль, щоб вступити до Харківського національного університету
  • Даші з Макіївки, яка вивчає журналістику в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка
  • Максима з Єнакієвого, який вступив до Олімпійського коледжу та переїхав до Києва

Відео можна переглянути за посиланням

Дізнатися більше про умови вступу до українських закладів вищої освіти можна:

 

ПРЕЗЕНТОВАНО «ДОВІДНИК БЕЗБАР’ЄРНОСТІ»
ТА ОСВІТНІЙ СЕРІАЛ «БЕЗБАР'ЄРНА ГРАМОТНІСТЬ»

Під час інформаційного заходу «Година безбар’єрності», який об’єднав працівників сфери освіти навколо обговорення важливості формування безбар’єрної комунікації, презентовано збірник коректної лексики «Довідник безбар’єрності». Його розроблено для формування нової етики спілкування за ініціативи Олени Зеленської.

Також учасників ознайомили з освітнім серіалом «Безбар’єрна грамотність», у якому принципи безбар’єрності пояснюються на прикладі життєвих ситуацій. Важливо, що поняття «безбар’єрності» має багато трактувань і розуміється як свобода пересування, самовираження, доступність освіти та можливість працевлаштування. 

Докладніше – за посиланням. Довідник і серіал доступні за активними посиланнями вище. 

 

ПРІОРИТЕТ МОН – STEM-ОСВІТА

Стрімкий науково-технічний розвиток створює попит на професії, пов'язані з технологіями та природничими науками.

У 2020 році МОН опублікувало проєкт Стратегії розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031 роки, в якому зазначило галузі, які стануть найбільш затребуваними у найближчому майбутньому. Це технології майбутнього, ІТ та дані, екологізація виробництва та життя, здоров'я людини. І першочергова задача освітян – підготувати відповідних спеціалістів. Тут на допомогу і приходить STEM-освіта.

STEM – це акронім, що включає в себе природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). У STEM-освіті в навчальних програмах посилюється природничо-науковий компонент, який виступає в тандемі з інноваційними технологіями.

Для МОН розвиток STEM-освіти є пріоритетним і здійснюється через усі види освіти. У 2020 році була прийнята Концепція розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти), яка буде реалізовуватися згідно з планом заходів до 2027 року.

Докладніше про бачення Міністерством розвитку STEM-освіти читайте у цьому матеріалі

 

 
Переглядів: 98 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar