Головна » 2017 » Грудень » 1 » Зустріч з лікарем-гінекологом
14:22
Зустріч з лікарем-гінекологом

Серед сучасних педагогічних проблем однією з суспільно-важливих є зниження віку початку неповнолітніми статевого життя, що супроводжується зростанням кількості штучного переривання вагітності, розширенням діапазону венеричних захворювань, появою серед школярок матерів-одиначок. У зв’язку з цим актуальним у системі навчально-виховної роботи у школі є сексуальне просвітництво і статеве виховання учнів.
У Бережанську школу-гімназію на бесіду було запрошено лікаря-гінеколога Шпак Н.В. Мета бесіди: привернення уваги учнівської молоді до власного здоров’я, розвиток умінь і навичок його збереження, пропаганда здорового способу життя. Наталія Володимирівна наголосила, що рання статева активність значно збільшує ймовірність інфікування інфекціями, що передаються статевим шляхом (ІПСШ) і ВІЛ/СНІД; не виключена також можливість небажаної вагітності. Також говорили про сучасні методи контрацепції і про те, що презерватив, за умови правильного використання значно знижує ризик настання вагітності і зараження ІПСШ, і що єдиний стовідсотковий спосіб не завагітніти і не заразитися ІПСШ – утриматися від ранніх сексуальних стосунків; про неприпустимість насильства в сексуальних стосунках.
Статеве виховання дитини справа непроста, але життєво необхідна. Щира розмова - найкращий спосіб статевого виховання, а особливо з лікарем!

Світлина від Світлани Обрин.

Світлина від Світлани Обрин.

Світлина від Світлани Обрин.

Переглядів: 307 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar